קנאביס לטיפול בנשים/ אירית אבישר

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

לכבוד יום האשה הבינלאומי קצת על קנאביס לטיפול בנשים.

רחם של אשה הוא הרבה יותר מבית בו מתפתח העובר במשך תשעה חודשים.
מדובר באיבר שרירי, עם מערכת עצבים משלו, רשת עורקים ייחודית וארבעה סוגי ליגמנטים. הרחם משיל את השכבה הפנימית העדינה שלו,האנדומטריום, כל 28 יום. הרחם מתכווץ ומתרחב בהתאם לצורך מתרחב במהלך ההריון ומתכווץ במהלך התקופה אחרי לידה. הרבה כאב נגרם לנשים סביב פעילות הרחם. המלכה ויקטוריה, מספרים, צרכה קבוע קנאביס לכאבי המחזור החודשי. הרופא האישי שלה ג'ון ראסל ריינולדס, הכין לה מיצויים שונים. הוא עקב אחריה ודיווח כי אין כמו צמח הקנאביס לכאבי מחזור לנשים. כיום ידוע שאפילו מיצוי פול ספקטרום עשיר בקנבידיול, CBD, מרפה שרירים אך כשיש כאבים כדאי לשלב גם ריכוזים שונים של THC.

קנאביס והריון:

דר איתן רוסו מצטט טקסט פרסי עתיק מהמאה ה 9 לספירה על כך שקנאביס מרגיע ומרפה את הרחם. קנאביס מונע הפלה ולידה מוקדמת בכך שמונע התכווצויות וצירים מוקדמים. במאה ה 19 רופא אמריקאי בשם רייט טען כי קנאביס מצויין למניעת הקאות במהלך ההריון ובעקר יעיל למצב בשם היפראמזיס גרבידרום, מצב בו האישה מקיאה פעמים רבות מאד, מצב שמאד מסכן את האם והעובר. הוא כתב ב 1862 כי בניסוי שערך ההקאות חדלו לחלוטין עם מנות קטנות של קנאביס כל 4 שעות. למרות האמור, כיום עדיין לא ממליצים על קנאביס לנשים הרות…

קנאביס ולידה:

קנאביס סייע לנשים במשך הרבה שנים ללידה קלה יותר. קיימות עדויות מ 1500 לפני הספירה, במצרים העתיקה. טקסטים של פפירוס על מתן קנאביס בזמן לידה פעילה. נשים מהאליטה הרומאית צרכו קנאביס בעת הלידה ב 600 לפני הספירה. ב 1851 פירסם באנגליה אלכסנדר קריסטיזון כי קנאביס מצויין בעת לידה כמרפה את צוואר הרחם ועוזר בכיווץ הרחם, הדברים נכתבו בארה"ב ב 1854 ובדרום אפריקה ב 1906.
כיום עדיין לא הגענו לנורמה של צריכת קנאביס בחדר הלידה כיון שאין די מידע על ההשלכות לעובר, אך ללא ספק נשים רבות היו מגיעות עם ירוק ללדת.

קנאביס לגידולים ברחם:

באזרבאייג'אן במאה ה 17 טיפלו בגידולים ברחם באמצעות שמן המפ. ד"ר גריילי הוואיט מי שהיה נשיא האגודה לרפואת נשים בלונדון כתב ב 1872 כי קנאביס יעיל לסרטן ברחם, לכאבי מחזור חזקים ולדימום כבד.  הוא השווה את הקנאביס לבלדונה, אופיום וכלורופורם וטען כי קנאביס עדיף על כולם.

אנדומטריוזיס:

הרבה מאד מטופלות עם מחלה זו צורכות קנאביס בדרכי צריכה שונות. נרות וגינליים, רקטליים, מיצויים, אידוי קנאביס או עישון.
לציין כי יתרון גדול מאד לשימוש בנרות וגינליים או רקטליים כיון שאין מעבר של THC דרך הכבד  ואין כמעט את התחושה של הסוטול החזק.

מנופאוזה:

מילה זו בשימוש מאז 1821 כשרופא צרפתי טבע את המילה. עייפות, גלי חום, כאבי ראש, שינויים במצב רוח ויובש נרתיקי כולם מטופלים נהדר עם קנאביס.

בבוסטון רופא בשם פארלו הציע ב 1889 להשתמש בנרות רקטליים לתסמונת גיל המעבר וגם לרווקות בתולות הסובלות מכאבי מחזור. ( לנשואות הציע נרות וגינליים….)
ב 1924 החלו לצרוך קנאביס בארה"ב לטיפול בתופעות גיל המעבר.

לסיכום, כל יום יותר ויותר נשים צורכות קנאביס מסיבות שונות, מדובר בצמח מרפא המרגיע סטרס,מונע דלקת בגוף ויניל למצבים רבים כולל כאב והכי חשוב איזון הגוף. כאשר הגוף מאוזן או בהומאוסטזיס וזה מאד חשוב.

יום האישה שמח!
שלכן,
אירית אבישר

לפרטים נוספים כתבו לנו

דילוג לתוכן