שואפים קנאביס? טיפים לשידרוג החוויה וההשפעה

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
לא פעם אני שומעת ממטופלים תלונות על טריות התפרחת או הטעם ה"לא טעים" שלה.
אחת הדרכים המעניינות היא לרענן את התפרחת עם גרד של קליפת פרי הדר, לימון או תפוז.
שימור הקנאביס מטריד רבים ויש בשוק כיום גם אריזות שומרות לחות וטריות אבל, מה לגבי הטעם? אז ניתן לקלוף דק את קליפת התפוז או הלימון ולייבש בשמש, לגרוס מעט ולערבב עם התפרחת הגרוסה.
מענין לקרוא כי מחקר בבעלי חיים מצא שתמצית קליפות התפוז  (Citrus sinensis) יכולה לשפר ביעילות את תפקודי הכבד  הנגרמים כתוצאה מעשן סיגריות. בצמח הקנאביס טרפנים רבים כמו לימונן, פינן, לינלול ועוד.
לאחרונה מדברים הרבה על הטרפנים כחשובים ביותר, כיון שיש להם סגולות רפואיות. 
מלבד מתן ארומה הטרפנים יוצרים סוג של שפה שצמחים יכולים להשתמש בה כדי לתקשר זה עם זה. מחקר שנערך בשנת 2012  באוניברסיטת קינקי ביפן הראה כי צמח שנדבק לאחרונה במזיקים יחל לפתח טרפנים ספציפיים שפועלים כהרתעה למזיקים אך הם גם מאותתים על צמחים סמוכים, המפתחים גם הם את אותו טרפן המרתיע את המזיקים. במקומות בהם חיות מרעה פוקדות, הצמחים מאותתים זה לזה על ידי יצירת טרפנים מרים, שלא יהיו טעימים כל כך…..  כל טרפן אינדיבידואלי יכול לקבל שימוש משלו בפרמקולוגיה, וניתן למצוא בקלות מחקר על ההשפעות של שאיפה או יישום של תרכובות כמו D-Limonene, Linalool, A-Pinene וטרפנים אחרים.
לימונין נמצא בקליפות הדרים. מחקר משנת 2002 השתמש בשמנים אתרים של פרי הדר כדי ללמוד ולהראות כי השמן האתרי, המורכב מכ- 35 אחוז מהלימונן, יכול היה לעכב חרדה.
שימוש בקו חשיבה זה, זני קנאביס כמו סופר לימון הייז,  עשירים בלימונן, עשויים להיות בעלי ערך במיוחד עבור הסובלים מחרדות או בחילות.
תפקידם של טרפנים בצמח הוא תפקיד חיוני, אך נקודת האדוי הגבוהה שלהם מקלה על אובדן בתהליך הייצור, בעקר בייצור שמנים אך גם התפרחות שמטופלים מקבלים מהספקים בישראל, כבר בד"כ אינן עשירות בטרפנים..
לכן יש טעם להוסיף מעט מאד מקליפת פרי הדר.
שיהיה לבריאות!
 
לקריאה  נוספת באנגלית:

לפרטים נוספים כתבו לנו

דילוג לתוכן