שוקולד וקנאביס- מה הקשר?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב email
Email

רבים מכינים עוגיות ועוגות עם קנאביס. אין כמו להתפנק עם קוביית שוקולד טעימה ועשירה.

שוקולד טעים גם בלי קנאביס…. והנה ההסבר מדוע שוקולד כל כך מנחם ומענג ולעתים גם ממכר….

שוקולד מכיל יותר מ 300 חומרים ומדענים מנסים במשך שנים לבודד את המרכיבים ולהבין את מקור העונג שבאכילת שוקולד. שני חומרים ידועים כאחראים לתחושת ה"עוררות": קפאין שנמצא בכמויות קטנות ותאוברומין (Theobromine ) שנמצא בכמויות מעט יותר גדולות. קיים חומר נוסף בשם פנתילאמין Phenylethylamine שמשמש כמוליך עצבי במוחנו ועוזר לנו להתרכז ולהיות עירניים.  פנתילאמין פועל להעלאת מצב הרוח וכנוגד דיכאון טבעי. פנתילאמין מיוצר מחומצת אמינו פנילאלנין ונמצא גם ביין אדום. קקאו מגביר גם את רמת הסרוטונין, שהוא המוליך העצבי שאליו מכוונות התרופות נוגדות הדיכאון. קקאו עשיר בפלבנואידים, נוגדי חימצון חזקים בשם פוליפנול.

חשוב לצרוך קקאו אמיתי- שהינו מר- כי אחרת האבקות אינן מכילות פלבונים… וזו סיבה גם לצרוך שוקולד מריר איכותי מעל 70% מוצקי קקאו. 

אז מה הקשר לקנאביס?

מסתבר ששוקולד פועל על המערכת האנדוקנבינואידית שלנו!

 diTomaso ו-  Piomelli חוקרים מקליפורניה סבורים כי לשוקולד אפקט דומה ל THC שבקנאביס. אין בשוקולד THC אבל, נמצא כי כי בשוקולד יש אננדמייד !  

אננדמייד הוא אנדוקנבינואיד שמיוצר בגופנו לפי צורך ומתפרק מהר מאד לאחר שנוצר . בשוקולד יש מרכיבים שמעכבים את פירוקו של אננדמייד. מחקר ב 1996 מצא כי באבקת קקאו ובשוקולד יש 3 חומרים שמחקים את האנדוקנבינואיד אננדמייד AEA  שפועלים בצורה ישירה על הרצפטורים הקנבינואידים או שגורמים בדרך עקיפה לעליה ברמת אננדמייד. נוצר קשר בין תשוקה למשהו שאינו תרופה והמערכת האנדוקנבינואידית וללא ספק יש צורך במחקרים נוספים בנושא.

 

https://www.sacredchocolate.com/docs/sacredpdf/brain-cannabinoids-chocolate.pdf

לפרטים נוספים כתבו לנו

דילוג לתוכן