יום העצמאות למטופלי קנאביס רפואי

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

מעל 30,000 מטופלים מחכים לחגוג את יום העצמאות יחד עם כל עם ישראל.

כפי שזה נראה בימים האחרונים, מטופלי קנאביס בישראל לא יכולים לחגוג.

צמח המרפא שהפך בשנות ה 30 של המאה הקודמת ל"סם מסוכן" בשנים האחרונות מתחיל להשתחרר מהדימוי השלילי שקיבל אך בדרכו לחזור להיות צמח מרפא נתקל בהתנגדויות חדשות , שקצת מזכירות את החוק Marihuana Tax Act  מ 1937, שהטיל קנסות על קנאביס.

החוק ב 1937 עורר התנגדות של היועץ המשפטי של איגוד הרופאים האמריקאי, שהתריע כי הקנאביס אינו גורם לכל התופעות השליליות שהוצגו בסרטון התעמולה "Reefers Maddness".

דבר נוסף שנטען היה כי המילה מריחואנה לא היתה די מוכרת למקצוע הרפואה ולכן הם לא הבינו בכלל שבחוק הזה הם מאבדים את התרופה- את הקנאביס. החוק הטיל נטל גדול על הרופאים ועל הרוקחים באמריקה.

ועתה, פה בישראל, אנו בפתחה של רפורמה שמכבידה על הרופאים והרוקחים ואולי הכי חשוב, מכבידה מאד ופוגעת בזכויות היסוד של המטופלים, שהינם לפני הכל בני אדם.

חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו קובע

"זכויות היסוד של האדם בישראל מושתתות על ההכרה בערך האדם, בקדושת חייו ובהיותו בן-חורין, והן יכובדו ברוח העקרונות שבהכרזה על הקמת מדינת ישראל"  

ועוד קובע החוק אין פוגעים בחייו, בגופו, או בכבודו של אדם באשר הוא אדם.

וממשיך בסעיף הבא: אין פוגעים בקנינו של אדם. כל אדם זכאי להגנה על חייו, על גופו ועל כבודו.

ואולי הכי חשוב להבין כי לא ניתן לפגוע בזכויות יסוד של אדם:

אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש, או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו.

הרפורמה פוגעת במטופלי קנאביס רפואי – במצבם הכלכלי. עלויות התרופה ועלויות ביקור אצל רופא- מטופלים רבים הזקוקים לטיפול רפואי יעיל  נאלצים לפנות, בצר להם, לרפואה פרטית אשר עלותה גבוהה לאין ערוך, הרפורמה אף פוגעת בזכות הבחירה של המטופלים בטיפול הרפואי אותו יקבלו.

חוק זכויות החולה בא במטרה לשפר את מצבם של הנזקקים לטיפול רפואי במערכת הרפואה הציבורית, ולהבטיח טיפול רפואי מהיר יותר בבריאותם של אזרחי ישראל.  

הדבר האחרון שניתן לומר על המדיקליזציה בישראל הוא שהיא עולה בקנה אחד עם חוק זכויות החולה או חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו.

צמח הקנאביס בדרכו לעצמאות, עושה פניית פרסה לטובת הפיכתו ל"תרופת מדף".  

במשך אלפי שנים עשו בני אדם שימוש בצמח הקנאביס.

אף אחד לא גרם למטופלים לצרוך כמה סוגים של תרופות בטרם יקבלו את צמח המרפא.

אף אחד לא הכריח אותם לצרוך את הצמח בצורת מתן מסויימת או באחוזים מסויימים של חומרים פעילים.

במשך אלפי שנים נהגו בני אדם להכין מצמח הקנאביס מיצויים, פורמולות עם צמחים אחרים, ללא חשש שיעצרו או יקנסו אותם.

אנשים שרצו לצרוך קנאביס יכלו לבחור אם להיעזר באדם אחר להכנת מיצוי או להשתמש כמו שהוא והאדם האחר עשה זאת בשמחה וללא חשש למעצר.

אנשים שרצו לצרוך קנאביס, לא היו צריכים לפנות לאדם מסויים, שייתן להם רישיון לשימוש בצמח, שגדל בכל מקום.

אנשים שרצו לצרוך קנאביס יכלו לבחור לגדל אותו לעצמם.

מטופלי קנאביס רפואי בישראל רוצים עצמאות בבחירת הטיפול הרפואי.

למטופלי קנאביס רפואי בישראל  מגיע טיפול רפואי נאות.

כותרתו של פרק ז' לחוק זכויות החולה:  "אחריות לקיום זכויות המטופל במוסד רפואי". על מנהל מוסד רפואי מוטלת חובת הדרכה והנחיה של חברי הסגל הרפואי והמינהלי של המוסד הרפואי בכל הנוגע להוראות חוק זכויות החולה. ישנם בתי חולים בהם ההנהלה קצת "התבלבלה" ונתנה הוראה לרופאים שלה, שלא למלא המלצה לרשיונות לקנאביס רפואי. ישנם רופאים שאומרים למטופלים שלהם "אין לי עוד מה להציע לך ואני יודע שקנאביס עשוי לעזור לך, אבל איני יכול למלא לך המלצה, תצטרך לחפש רופא במקום אחר".

נוצר מצב בו הרופאים ברפואה הציבורית לא ממליצים על קנאביס, בגלל הוראות שקיבלו "מלמעלה", היק"ר הורה לרופאים שלא להמליץ על קנאביס ברפואה הפרטית אלא בציבורית.

היק"ר הורה למטופלים לקבל את הקנאביס ולהיות במעקב במקום הרגיל בו התמידו לפני קבלת הרישיון. זה ממש לא מצליח והמטופלים נופלים בין הכיסאות.

למטופלים נותר רק לקוות ליום העצמאות 2018 שמח, ירוק ופורח.

לפרטים נוספים כתבו לנו

דילוג לתוכן