קנאביס וטיפול בעור

adult-beauty-cosmetic-1029896

מה קנאביס עושה לעור?

קנאביס הוא נוגד חמצון רב עוצמה[1]. הוא יכול להגן על העור מפני נזק סביבתי.

חומרים נוגדי חמצון מנטרלים תרכובות מזיקות המכונות רדיקלים חופשיים. רדיקלים חופשיים הם מולקולות נדיפות ש”גונבות” אטומיים מהתאים ומה- DNA  ונגרם לעור נזק.

רדיקלים חופשיים למשל הם גם קרני האולטרה סגול מהשמש כמו גם חומרים כימיים ותרכובות בעשן. בסביבה המודרנית, קשה מאוד להימנע מחשיפה למזהמים. עם זאת, ככל שיש לנו חשיפה רבה יותר לתרכובות רדיקליות חופשיות, כך אנו מגבירים את הנזק בעור.

מחקרים מראים כי CBD הוא נוגד חמצון חזק יותר מויטמינים E ו- C, שהם מרכיבים עיקריים בהרבה קרמים ומסכות פנים.

מערכת החיסון שלנו לא תוקפת את הרדיקלים החופשיים אשר תוקפים באופן קבוע את העור לכן קיימת חשיבות לנוגדי חמצון, שהם סוג של הגנה נוספת מפני נזקים שאינם ביולוגיים, שמשנים את הדרך בה התאים שלנו מתפקדים.

נוגדי חמצון מאיצים את תיקון העור ומגנים מפני תרכובות מזיקות לפני שהם מסוגלים ליצור נזק, לעתים בלתי הפיך, בתאי העור.

ככל שמתבגרים, העור מפריש פחות שומן ונעשה יבש. בלוטות החלב, אשר נועדו לשמן ולהגן על העור מפני חדירות למים, מצטמקות וייצור החלב פוחת. העור הופך פגיע יותר וחדיר למזהמים.

אנדוקנבינואידים הם תרכובות שהגוף שלנו מייצר באופן טבעי בדומה לקנבינואידים שבקנביס.

מחקר[2] מצא כי אנדוקנבינואידים עוזרים לווסת את הפרשת השומן בבלוטות החלב. דרך רצפטורים מסוג CB2.

לא פורסם עדיין אף מחקר ארוך טווח על הזדקנות העור אבל, נראה שיש פוטנציאל למוצרים מבוססי קנבינואידים, מצמח הקנאביס, לטיפול במצבים של עור יבש כמו אטופיק דרמטיטיס, אקזמה ופסוריאזיס.

בעוד פוטנציאל נוגדי החימצון בקנאביס עשוי להועיל נגד הזדקנות העור, עישון קנאביס עלול להחמיר את מצב העור. עשן, באופן כללי, מלא רדיקלים חופשיים נדיפים וגורם לסרטן ולהזדקנות העור. תרכובות הנמצאות בעשן מפריעות לייצור קולגן, וכתוצאה מכך העור מאבד את החוזק שלו מהר יותר. התוצאה היא העור נראה יותר נפול ופגוע.  כאשר מעשנים ג’וינט יש גם שריפה של נייר אשר עשוי להכיל חומרים לא בריאים, רדיקלים חופשיים. מוטב לאדות או להשתמש בבאנג או להשתמש בשמן או אכילה של מוצרים המכילים קנאביס ולא לעשן.

קנאביס עשוי לרפא סרטן העור. מחקר[3] מעבדתי ב 2003 מצא שתאי סרטן העור מתו מטיפול בקנאביס בעוד תאים בריאים לא נפגעו מהקנאביס. לא נעשו כל כך מחקרים קליניים בבני אדם ולכן קשה עדיין לומר בודאות.

שמן המפ ניתן למרוח ישירות על העור. מחקר[4] שנערך ב 2005 מצא כי הוספת שמן המפ כתוסף תזונתי לחולי אטופיק דרמטיטיס (אקזמה) שיפר משמעותית את הדלקת, היובש והגירוד הקשורים במצב זה. לאנשים שסובלים מתופעות של דלקת וגירוי בעור מומלץ לצרוך באכילה שמן המפ, העשיר בחומצות שומן אומגה 6 ו-  3 ביחסים המדוייקים אותם הגוף דורש ומומלץ גם לעשות שימוש חיצוני בקרמים ומשחות המכילים קנבינואידים ושמן המפ. שמן המפ מכיל חומצה לינולאית. זו חומצת שומן אומגה המקדמת ייצור שומן חלב איכותי בעור.  שמן המפ איכותי מכיל  עד 60% מהחומצה הלינולאית  מה שהופך אותו לתוסף תזונה מצוין לבריאות העור. כמובן שלמראה עור זוהר ובריא חשוב לשתות מספיק מים ולשמור על היגיינה.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC20965/

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18596221

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC151833/

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16019622

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
סגירת תפריט
דילוג לתוכן